måndag, juni 09, 2008

Ett oväntat uppsving för frimärksförsäljningen månne?

Erik Laakso föreslår att vi ska börja tjacka frimärken. Bra idé. (Dessutom så står ju Posten inför stora och välbehövliga förändrindringar, i och med samgåendet med Danska posten, så det kanske kan bli någon ordning även på det torpet.)

Det påminner om brevhemligheten...

Anledningen till att vi har brevhemligheten är ju inte att det skulle vara för jobbigt för säkerhetstjänsten att läsa alla brev.

Att det nu finns teknik för att spåra komplexa samband i människors e-post (+ sms, fax och telefoni) kan inte heller vara anledning att det ska börja göras.

Det är ju inte otänkbart att även terrorister, internationella kriminella ligor och andra med besudlade mjölpåsar också lyder Eriks råd och börjar tjacka frimärken.

Vad ska man göra då?

Etiketter: ,

2 Comments:

Blogger Daniel W said...

Tekniken måste ju vara anledningen till allt detta även om det kanske inte sägs rakt ut.

Tekniken gör att integritetsintrånget blir mindre, istället för att en person läser ett helt brev så är det en dator som letar mönster.

5:17 em  
Anonymous Anonym said...

Det torde bli ett uppsving för de gamla copy-shop där man kan gå in och kopiera, faxa och ta en kopp kaffe. Det blir väl krav på leg och journalföring där också med tiden. I större städer fungerar det men i en by med 30 invånare blir det Postverket som gäller.

7:44 fm  

Skicka en kommentar

<< Home